Науковці УДУНТу взяли участь в V Міжнародній конференції "Essays of Mining Science and Practice"

8-10 листопада відбулась V Міжнародна конференція "Essays of Mining Science and Practice", на якій науковці УДУНТу доповіли про результати роботи в рамках проєкту...

10 листопада, 2023
Новина на сайт (Тютькін)

Вже п’ятий рік поспіль Інститут геотехнічної механіки імені М. С. Полякова Національної академії наук України успішно проводить міжнародну конференцію "Essays of Mining Science and Practice", що єднає науковців всього світу. В цьому році, в рамках секції «Інфраструктура та сталий розвиток» (Infrastructure and Sustainability), науковці УДУНТу представили результати, що отримані в ході реалізації проєкту «Наукове обґрунтування впровадження європейської колії на території України в повоєнний період», який став переможцем в рамках конкурсу «Наука для відбудови України у воєнний та повоєнний періоди», проведеного Національним фондом досліджень України.

Професор Дмитро Курган повідомив про результати дослідження «Аналіз змін напружено-деформованого стану залізничної колії при переході на європейську ширину колії» (Analysis of stress-strain state changes in railway tracks during transition to European gauge), а професор Олексій Тютькін – про дослідження «Закономірності деформованого стану земляного полотна при варіації довжини вертикального елемента підсилення» (Regularities of the strain state of the embankment when varying the vertical element length of strengthening). Наукова новизна проведених досліджень полягає в обґрунтуванні напружено-деформованого стану залізничної колії та земляного полотна після впровадження європейського та суміщеного варіантів (1435/1520 мм) та визначенні ефективних геометричних та деформаційних параметрів підсилення.

Також була представлена доповідь професора Дмитра Баннікова «Керування динамічними характеристиками сталевих бункерних ємностей для сипучих матеріалів» (Controlling the dynamic characteristics of steel bunker containers for bulk materials). Дослідження пов’язані із вивченням взаємодії сипучої речовини з елементами ємнісних будівельних конструкцій в рамках науково-дослідної роботи кафедри «Будівельне виробництво та геодезія».