День пам'яті Героїв Крут

Бій поблизу залізничної станції Крути, що відбувся 29 січня 1918 року, між Армією УНР і Червоною гвардією, завершився успіхом для захисників української державності...

29 січня, 2024
Новости 4к

Бій поблизу залізничної станції Крути, що відбувся 29 січня 1918 року, між Армією УНР і Червоною гвардією, завершився успіхом для захисників української державності. Агресор змушений був привести нові сили, відновити підірвані мости та колії, перш ніж продовжити наступ на Київ. Затримка надала можливість українській делегації укласти Берестейський мир, який зберіг молоду українську державність.

 

У березні 1918 року, після укладання Берестейського миру і повернення уряду УНР до Києва, за рішенням Центральної Ради від 19 березня 1918 року було вирішено урочисто поховати полеглих студентів на Аскольдовій Могилі в Києві.

Подвиг Героїв Крут став неодмінною частиною української історичної пам'яті та важливою складовою національно-патріотичного виховання молодого покоління.

 

Нехай День пам'яті Героїв Крут стане для нас не лише днем скорботи, а й днем патріотичного обов'язку та визнання тих, хто жертвував заради нашої свободи. Нехай їхні подвиги будуть джерелом натхнення для кожного з нас, а пам'ять про них буде вічно жити в серцях українців