Науковий колектив УДУНТ здобув перемогу в конкурсі

Проект, присвячений інтеграції української залізниці до транспортної системи Євросоюзу, здобув перемогу в конкурсі «Наука для відбудови України у воєнний та повоєнний періоди», що проводився Національним фондом досліджень України

16 серпня, 2023
Новина на сайт (Тютькін)

Проєкт «Наукове обґрунтування впровадження європейської колії на території України в повоєнний період», підготовлений колективом науковців кафедр транспортної інфраструктури й архітектурного проєктування, землеустрою та будівельних матеріалів під керівництвом професора Олексія Тютькіна, здобув перемогу в конкурсі «Наука для відбудови України у воєнний та повоєнний періоди». Цей конкурс проводився Національним фондом досліджень України з метою грантової підтримки колективних наукових проєктів, спрямованих на вирішення невідкладних питань відбудови України.

Проєкт «Наукове обґрунтування впровадження європейської колії на території України в повоєнний період» ставить собі на меті розробку шляхів інтеграції транспортної системи України до системи Європейського Союзу, що передбачає не тільки вирішення технічних і економічних завдань під час переходу рухомого складу з колії 1520 мм на колію 1435 мм, але й зниження витрат за рахунок підвищення енергоефективності виробничої діяльності. Результати наукових досліджень також дозволять оцінити зв’язок між обсягами транспортних перевезень і геополітичним розташуванням України.

Генеральна ідея проєкту після її реалізації надає можливості не тільки відбудови транспортної системи, але й виведення України на новий рівень конкурентоспроможності в транспортній галузі.