Владислав Лісовенко став членом Експертної ради студентства закладів вищої освіти

Студент спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Українського державного університету науки і технологій Владислав Лісовенко став членом Експертної ради студентства закладів вищої освіти...

13 червня, 2023
1I0A6763 (1)

 

Студент Українського державного університету науки і технологій Владислав Лісовенко став членом Експертної ради студентства закладів вищої освіти

Студент спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Українського державного університету науки і технологій Владислав Лісовенко став членом Експертної ради студентства закладів вищої освіти при підкомітеті з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій на чолі з народним депутатом Юлією Гришиною.

Впродовж останніх семи років Владислав був ініціатором різних проєктів, що були направлені на розвиток культури, молоді, поширення демократичних цінностей.

До команди увійшли 68 активних студентів, представники провідних студентських громадських організацій та органів студентського самоврядування зі всієї України, а також ті, що самостійно вирішили висунути свою кандидатуру. Владислав отримав почесне місце серед 20-ти членів ради з правом голосу, посівши першу сходинку за результатами оцінювання комісії.

 

Трохи довідки про Владислава:

  • Владислав Лісовенко – 24 роки, волонтер,
  • Громадський діяч та активіст,
  • Експерт з питань молодіжної політики,
  • Тренер з організаційної спроможності культурних інституцій малих міст,
  •  Член Європейської демократії молодіжної мережі в Україні,
  • Заступник керівника відокремленого підрозділу ГО «Українська асоціації студентів» у Дніпропетровській області,
  • Координатор проєкту «Ліки людям» від БО « БФ СпівДія» у Донецькій області,
  • Стажер при Британській раді.
  • Проходив стажування в органах державної влади та органах місцевого самоврядування.

 

Перелік проведених заходів обласного значення:

  • Реалізатор програми особистісного та професійного розвитку «Державотворець» у місті Дніпро, форум для молоді «Молодь вирішує!», 2021 рік,
  • «Державники», 2021 рік,
  • «Опитування потрібні молоді Дніпропетровщини» у 2021 році.
  • Спільно з Радою Європи Владислав надавав пропозиції щодо утворення Ради з молодіжних питань при Президентові України.

 

Під час повномасштабного вторгнення  Владислав надавав гуманітарну допомогу продуктами харчування та ліками особам, які самостійно не могли їх придбати на територіях активних бойових дій, тим самим як волонтер ризикуючи своїм життям здоров'ям на прифронтовий територіях де проводилися обстріли

Владислав є експертом з акредитації освітніх програм Національного агентства забезпечення якості вищої освіти за спеціальностями 081 «Право», 184 «Гірництво» та 281 «Публічне управління та адміністрування», він є членом галузевої експертної ради за галуззю знань 26 «Цивільна безпека» Національного агентства забезпечення якості вищої освіти.

Владислав займається, також, науковою діяльністю.

З 2022 року і станом на сьогоднішній день Владислав координує діяльність складу консультативно-дорадчого державного органу – Рада студентів Дніпропетровської області при облдержадміністрації (далі – Рада студентів).

У складі Ради студентів залучено до діяльності 20 очільників органів студентського самоврядування закладів вищої освіти, серед закладів фахової передвищої освіти 63 очільники, а серед закладів професійно-технічної освіти – 8 представників студентської молоді за регіонами. Під керуванням відбувається організація заходів, що спрямовані на посилення ролі студентів у соціальній, освітній, культурній, гуманітарній та молодіжній сфері.

Діяльність на національному рівні, яку буде впроваджувати Владислав у складі Експертної ради, буде охоплювати та обʼєднувати майже 700 тисяч студентів.

Нещодавно я став частиною команди Експертної ради студентства.

Я посів перше місце серед кандидатів, які обиралися шляхом самовисування та увійшов до двадцяти членів ради з правом голосу.

Загалом, кіількість претендентів за категорією «самовисуванець» складала 74 особи з числа найкращих представників студентської молоді від самовисування та 178 осіб зі всіх кандидатів за категоріями.

На засіданні була присутня народний депутат України Юлія Гришина, яка підтримала і сприяла створенню Експертної ради студентства при Комітеті Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

Наша головна мета - висвітлити цілі та проблеми студентів, щоб швидко та ефективно досягати та вирішувати їх.

9 червня 2023 року у місті Київ ми провели перше засідання Експертної ради, де наша новообрана команда обговорила формат роботи та визначила стратегічні напрямки розвитку студентства.

Я дуже радий тому, що був обраний до складу Експертної ради студентства закладів вищої освіти!

Щиро дякую комісії з відбору за приділений час, об'єктивність, неупереджене ставлення та високу оцінку моїх показників діяльності. Це мене це справді важливо – відчувати те, що мої здобутки бачать та можуть їх з гідністю оцінити.

Вдячний за довіру та впевнений, що всі разом ми будемо вирішувати виклики для здобувачів вищої освіти, які стоять сьогодні перед лицем повномасштабного вторгнення та тих питань, що потребували експертного оцінювання та впровадження ефективних дій у відповідь на ці виклики.

Впевнений, що наша команда зможе втілити вагомі проєкти для студентства та залучити їх до важливих змін в нашій Україні!

Дякую комісії з відбору заявок на чолі з народним депутатом України Гришиною Юлією за довіру та оцінку моєї діяльності, що здійснювалася мною за останні сім років. - ділиться враженнями Владислав.

Адміністрація Українського державного університету науки і технологій та представники студентського самоврядування університету привітали Лісовенка Владислава та побажали гідно представляти наш університет на Всеукраїнському рівні:

«Радіємо, що твоє місце сили – це наш університет! Твій особистий приклад став потужним стимулом для розвитку студентства університету».