Проекти науковців університету перемогли в конкурсах на державне фінансування у 2024 році.

Згідно наказів Міністерства освіти і науки України від 27 грудня 2023 року№ 1569 та № 1572 за результатами конкурсів проектів досліджень та розробок, що будуть фінансуватись 2024 року...

9 січня, 2024
Новости 4к

Шановні колеги!

 

Згідно наказів Міністерства освіти і науки України від 27 грудня 2023 року№ 1569 та № 1572 за результатами конкурсів проєктів досліджень та розробок, що будуть фінансуватись 2024 року за рахунок коштів державного бюджету України, до числа переможців увійшли 13 проєктів, керівниками яких є провідні науковці об’єднаного Українського державного університету науки і технологій науковців.

З них: 9 проєктів, керівниками яких є співробітники ДВНЗ "Український державний хіміко-технологічний університет", 2 проєкта під керівництвом науковців Українського державного університету науки та технологій, 2 проєкта– Придніпровської державної академії будівництва та архітектури.

ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»

1. Комбінована переробка кольорового лому з отриманням металів стратегічної чистоти для оборонного комплексу (Керівник проєкту – Скнар Юрій Євгенович)

2. Композиційні радіопоглинаючі матеріали на основі шпінельних феритів для захисту біологічних та технічних об’єктів від електромагнітного випромінювання (Керівник проєкту –  Фролова Лілія Анатоліївна)

3. Створення твердих ракетних палив на основі вітчизняної та доступної сировини для засобів ураження до 5000 км (Керівник проєкту – Бєляновська Олена Анатоліївна)

4. Комплексна енергетична система генерації енергії з одночасним виділенням та накопиченням водню  (Керівник проєкту –  Нефедов Володимир Георгійович)

5. Ресурсозберігаюча технологія переробки українських рутилових і ільменітових концентратів в інноваційний легований титан губчастий подвійного призначення (Керівник проєкту –  Овчинников Олександр Володимирович)

6. Розробка новітніх заходів визначення та знешкодження забрудників, що потрапляють у довкілля внаслідок військових дій(Керівник проєкту –  Коваленко Ігор Леонідович) 

7. Фундаментальні аспекти електрохімічних процесів створення і функціонування електрокаталізаторів для "зеленої" водневої енергетики (Керівник проєкту – Проценко Вячеслав Сергійович)

8. Надвисокочастотна радіопрозора та ударостійка кераміка в системі RO – Al2O3 – SiO2 – SiC – Si3N4 для високоточного ракетного озброєння та комбінованих засобів захисту (Керівник проєкту – Амеліна Олександра Андріївна)

Проєкт молодих вчених:

9. Електросинтез полі функціональних фото- та електрокаталізаторів нового покоління на основі титану з евтектичних іонних рідин (Керівник проєкту –  Шмичкова Леся Борисівна, ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»

Український державний університет науки і технологій

1. Розробка інноваційної технології виробництва жароміцних труб для авіаційної промисловості України (Керівник проєкту –  Фролов Ярослав Вікторович)

2. Децентралізована система моніторингу стану об’єктів критичної інфраструктури транспорту із інтелектуальним прикриттям (Керівник проєкту – Босий Дмитро Олексійович)

Придніпровська державна академія будівництва та архітектури

1. Індустріальні архітектурно-конструктивно-технологічні системи будівель з інтегрованими укриттями для відбудови соціальної інфраструктури України за технологіями рециклінгу та розподіленої енергетики (Керівник проєкту –  Нікіфорова Тетяна Дмитрівна)

Проєкт молодих вчених:

2. Науково-практичні засади проектування біопозитивних реабілітаційних будівель для ветеранів та цивільних, постраждалих внаслідок російсько-української війни (Керівник проєкту –  Шехоркіна Світлана Євгенівна).

 

Ще один доказ злагодженої та продуктивної співпраці наукових шкіл та представників колективів закладів освіти, що стали повноцінними членами великого та потужного науково-освітнього закладу Дніпропетровщини!

Вітаємо переможців та бажаємо подальших переможних рішень, плідної праці та наукових досягнень!

Перемоги нам та Україні!

 

В.о. ректора УДУНТ,

Костянтин СУХИЙ