Міжнародна науково-практична конференція «ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ»

В університеті 20-21 квітня пройшла щорічна Міжнародна науково-практична конференція «ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ»...

10 травня, 2023
Новости 4к

В університеті 20-21 квітня пройшла щорічна Міжнародна науково-практична конференція «ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ». МЕТОЮ КОНФЕРЕНЦІЇ стало сприяння розвитку залізничної транспортної інфраструктури в Україні, поширення результатів наукових досліджень та обмін передовим досвідом в області залізничного транспорту між фахівцями і науковцями.

Конференція проходила в два етапи. 20 квітня відбулося пленарне засідання конференції, на якому було заслухано 10 доповідей, участь прийняло понад 100 осіб. Після цього 20-21 квітня пройшли  засідання 14 тематичних секцій, на які було подано загалом 259 тез доповідей, 118 з яких заслухали на відповідних  секціях.

Учасників засідань було понад 210 осіб. У конференції прийняли участь науковці провідних організацій України (АТ «Укрзалізниця», ПАТ «Крюковський вагонобудівельний завод», ПАТ «Дніпровагонмаш», ДП «Український науково-дослідний інститут вагонобудування»,  ПАТ «ІНТЕРПАЙП НТЗ», ТОВ «НВП Укртрансакад», АТ «Українські енергетичні машини», ТОВ «Білоцерківський завод «Трібо») та закладів вищої освіти як України (Національний університет «Львівська політехніка»,  Харківський національний університет міського господарства імені О. М. Бекетова, Національний авіаційний університет; Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»; Український державний університет залізничного транспорту, Київський національний університет імені Тараса Шевченка,  ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет» , Національний університет «Запорізька політехніка», Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка) так і закордонних ЗВО (Інституту колійництва (Польща), Варшавський технологічний університет (Польща), Чеський технічний університет (Чехія), Університет Твенте (Нідерланди), Інститут фізики Національної академії наук (Азербайджан); Університет Карабюк (Турція).

Проблематика конференції привернула до себе увагу фахівців із різних галузей знань. Учасники конференції обговорили проблемні питання за такими напрямами:розвиток прикордонних залізничних переходів, ризики при організації мультимодальних перевезень небезпечних вантажів, проблеми та ризики при перевезенні зернових через західні кордони України, негативний вплив військової агресії російської федерації на стан навколишнього природного середовища та безпеки транспорту, розгляд програм з впровадження  вагонів зі змінними кузовами,

Різноманіття та всеосяжність поданих робіт свідчить про те, що наукові пошуки новітніх рішень не зупинені і продовжуються постійно. Більшість доповідей,  представлених на конференції, освітлюють  розробки, які  мають практичне значення, впроваджені у виробництво та спрямовані на підвищення безпеки руху поїздів.

За результатами роботи секції було зроблено висновок, що важливими факторами для успішного розвитку вітчизняної економіки  є впровадження інноваційних продуктів, раціональне фінансування, ефективне використання бюджетних коштів.

Доповіді учасників прийняті до відома і можуть вважатися апробованими науковою громадськістю, запросили до публікації статей у збірниках «Транспортні системи і технології перевезень» та «Наука та прогрес транспорту», які внесені до Категорії Б «Переліку наукових фахових видань України».

Завантажити збірник матеріалів 82 Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми та перспективи розвитку залізничного транспорту» можна тут.