Конференція «Україна в системі залізничної інфраструктури Європейського Союзу»

1 грудня в будівлі Сенату Республіки Польща відбулася конференція «Україна в системі залізничної інфраструктури Європейського Союзу», на яку було запрошено першого проректора Анатолія РАДКЕВИЧА та проректора з наукової роботи Юрія ПРОЙДАКА

2 грудня, 2022
2

1 грудня 2022 року в будівлі Сенату Республіки Польща відбулася конференція «Україна в системі залізничної інфраструктури Європейського Союзу», на яку було запрошено першого проректора Анатолія РАДКЕВИЧА та проректора з наукової роботи Юрія ПРОЙДАКА.

Конференція організована у партнерстві з Польсько-Українською Торгівельно-промисловою Палатою. ЇЇ метою стала дискусія щодо стратегічно важливого рішення про потенційну адаптацію технічних параметрів української залізниці до тих, що використовуються в більшості країн ЄС. Розглянули питання процесу зміни колії та обговорили фінансування проєкту, економічні наслідки для країн ЄС та самої України. Важливим аспектом визначено актуальність питання регіональної безпеки.

Наші фахівці висвітлили програму науково-технічного супроводження реалізації даного проєкту та запропонували шляхи їх вирішення.

Зустріч пройшла конструктивно. Чекаємо на результат в близькому майбутньому! Україна – це Європа.