Робочий візит до столиці Республіки Молдова

Перший проректор університету, професор Анатолій РАДКЕВИЧ та проректор з наукової роботи, професор Юрій ПРОЙДАК з 18 по 20 вересня 2023 року перебували з робочим візитом у столиці Республіки Молдова, місто Кишинів.

22 вересня, 2023
IMG_5910

Перший проректор університету, доктор технічних наук, професор Анатолій РАДКЕВИЧ та проректор з наукової роботи, доктор технічних наук, професор Юрій ПРОЙДАК з 18 по 20 вересня 2023 року перебували з робочим візитом у столиці Республіки Молдова, місто Кишинів.

Під час відрядження була проведена зустріч з керівництвом державного підприємства «Залізнична дорога Молдови» ( Calea Ferată din Moldova (CFM)), генеральним директором Олегом ТОФІЛАТОМ та керівниками дирекцій комерційної роботи та міжнародних зв’язків. Були обговорені питання підготовки та перепідготовки кадрів, науково-технічної співпраці, розглянуто напрями меморандуму про співпрацю між Українським державним університетом науки і технологій та CFM.

В ході візиту проведено зустрічі з керівниками АТ «Молдовахідромаш» (генеральний директор Олег БРАГА) та АТ «Молдовський металургійний завод» (генеральний директор Сергій КОРНЄВ, випускник нашого університету). Керівництва цих підприємств зацікавлені в підготовці спеціалістів фахівцями університету, розглянуто сфери науково-технічної співпраці.

Протягом візиту делегацію супроводжував Уонел МІРЗАК, представник Адміністрації Президента Республіки Молдова, випускник нашого університету. Вкорте було підтверджено, що фахівці Українського державного університету цінуються не тільки в Україні, а і за її межами.

За результатами зустрічі були підготовлені меморандуми про дидактичну та науково-технічну співпрацю між університетом та провідними підприємствами Республіки Молдова.